Een afwisselend en attractief programma met veel actieve momenten.

Jacques OudakkerLeerkracht

Groep 8 Leerlijn

Uit ervaring weten we dat groep 8 een jaar is dat om een geheel eigen aanpak vraagt. Leerlingen veranderen zelf, maar ook hun onderlinge verhoudingen en kijk op de wereld verandert. Vragen als 'wat is mijn positie in deze groep, wie ben ik, wat wil ik zelf' beginnen dit jaar een grotere rol te spelen. Onderwerpen als groepsdruk, social media, afscheid nemen en een goede nieuwe start maken zijn onderwerpen waar extra aandacht aan besteed moet worden.

Op de middelbare school moeten kinderen meer in staat zijn om zelf hun problemen aan te pakken. Het is belangrijk dat ze hiervoor genoeg kennis en vaardigheden hebben opgedaan op de basisschool. Met deze leerlijn zetten we in op onafhankelijkheid, nemen van eigen verantwoordelijkheid voor gedrag en een positief onderdeel zijn in een (nieuwe) groep. Dit alles aan de hand van de Gouden Regel 'Behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden'.

Als je op deze pagina naar beneden scrollt vind je meer informatie. Zoals een video waarin je de leeromgeving kunt inzien. Ook vind je daar een les uit de leerlijn die je gratis kunt downloaden en een overzicht van de inhoud van de lessen die tot nu toe aan de licentie zijn toegevoegd.

Meer weten? Of wil je deze leerlijn aanschaffen? Vul onderstaand contactformulier in.

  De inhoud

  De leerlijn bestaat op dit moment uit 14 lessen verdeeld over verschillende thema's. Hij is volledig digitaal in te zien. Bijlages als video's en kopieerbladen zijn makkelijk te openen op het digibord en/of te downloaden.

  Een jaar toegang tot deze licentie kost op dit moment 169 euro per klas. Er zullen in de loop van de tijd nog lessen toegevoegd worden en de lessen blijven altijd actueel.

  Ben je benieuwd naar de inhoud van de verschillende lessen. Klik dan op onderstaande link.

  Klik hieronder voor de gratis les ‘Vriendschap’ uit de groep 8 leerlijn.

   

  Groep 8 – Vriendschap – pdf

  Ik sta nu zekerder in mijn schoenen. Ook de sfeer in de klas is veel beter.

  Leerling groep 8Leerkracht groep 7